VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~Boulen började egentligen som Varpa i årligen återkommande tillställningar för GH:s medlemmar med familjer och då som ingående i en tre- eller mångkamp där några av grenarna kunde vara Pilkastning, Varpa och oftast Pistolskjutning som tredje gren.  Detta var i slutet av 1920.talet.
Man kan ju träffa klubbkamraterna vid olika tillfällen på olika sätt.
Även andra traditionella välkända grenar som potatislöpning och baklängeslopp 35 m förekom.  Mångkamperna rapporteras även ha förekommit i samband med s.k. sillsexor, kräftskivor och liknande familjära tillställningar. Vilket inte gjorde tävlandet mindre roligt.
Med åren tappade dock deltagarna lite ork i kastarmen och runt sekelskiftet övergick man på inrådan av herrskapet Spångberg till boule.
Årets GH-boule gick av stapeln vid den 7/6 vid Hellasgården. Bland deltagarna märker vi Per Bergenholm från masters, Jan Dahlin, Jan Falk (båda från GH och orientering), Peter Fernström och Lars-Gunnar Öberg (från GH och friidrott). Dessutom fanns skribenten på plats med ansvar för köksregionerna och dukning.
Efteråt vankades det sedvanlig torsdagsmiddag , djup tallrik, hårt och mjukt gott bröd, ost, portvinssill och centraleuropeiska goda charkuterier, kaffe med kaka och jordgubbar.
Hur det gick i boulen? Jo, Janne Falk vann, med Peter Fernström som tvåa och Lars-Gunnar Öberg trea.

Nästa GH-evenemang blir GH-golfen onsdag den 15 augusti på eftermiddagen på Viksbergs GK.
Trevlig sommar önskas ni alla från GH !

Lars Gunnar Öberg  Jan Falk  Per Bergenholm och Peter Fernström

Skrivet 2018-06-09 10:36 av Kjelle
Skriv ut...

~~Vad ska vi göra under sommaren: Jo

Torsdag 7 juni kör vi GH-boulen på Hellasgården. Inkastning från ca 17.30. Regerande Boulemästare är Classe Ström. Efteråt vankas sedvanlig torsdagsmiddag i klubblokalen med en liten enkel prisutdelning.
Förhandsanmälan senast måndag 4 juni kl 12.00, mest med tanke på förköp av krubbet.

Onsdag 15 augusti är det dags för GH-golfen, som alltid på Viksbergs Golfklubb.
Även här krävs förhandsanmälan och senast fredag 3 augusti.
Förhandsanmälan till kjellgus45@gmail.com  eller jan.falk@publicist.com .


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !

Skrivet 2018-05-30 12:17 av Kjelle
Skriv ut...

~~Glöm inte och ännu hellre kom ihåg
Hellas alliansförenings årsmöte i morgon torsdag 5 april kl 19.00

Hellasgården, Annexet.
Alla klubbmedlemmar bjuds på kaffe med dopp.
 

Skrivet 2018-04-04 13:18 av Kjelle
Skriv ut...

​Torsdagen den 22 mars spelade Hellas sista seriematchen för säsongen mot Sorunda IF. Skulle Hellasgrabbarna lyckas slå redan klara seriesegrarna borta i Sunnerbyhallen?

GH hade sin utsände reporter på plats.
Det var en speciell match för hemmalaget då två spelare mist var sin nära anhörig i cancer. Sorunda IF hade beslutat att inträde skulle tas och att behållningen oavkortat skulle gå till Cancerfonden.

Matchen började därför ganska avslaget och båda lagen verkade tagna av den dystra stämningen i hallen. Spelet böljade fram och tillbaka med en hel del missade skott och hafsigt spel. Vartefter matchen gick blev det lite hetsigare och nervigare på plan. Matchen svängde fram och tillbaka där vardera laget ledde med som mest tre bollar. Mot slutet av matchen då Hellas ledde med tre mål och bara 2 minuter kvar. Trodde vi att segern var säkrad. Två utvisningar gjorde dock att det blev onödigt nervöst, men segern kunde ändå bärgas efter att Sorunda sköt i ribban med 15 sekunder kvar.

 

Segern skrevs till 27-26 och det hela avslutades med att den fulltaliga publiken hyllade seriesegrarna och hellasgrabbarna fick ta emot sina bronsmedaljer.

Skrivet 2018-03-24 13:08 av admin
Skriv ut...

~22 februari hade Gamla Hellener årsmöte i kongressen på Hellasgården. Efter välkomstdrink och lite mingel hölls ett kort årsmöte där styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2017 och det blev omval över hela linjen.
Därefter gick man över till den mer lekamliga spisen, en varm och god gulaschsoppa från bastun, smör, bröd och dryck samt sedan kaffe med Evas goda kladdkaka.

Janne Falk hade tagit med ett antal bilder med hellashistoria från sitt stora fotoarkiv. Bilderna beskådades  och uppskattades mycket.

Som alltid på GH:s årsmöte var det lotteri med myckna priser. Dels ett ringlotteri med bland annat några böcker om ”Generalen”, Ivor Thord Gray, några böcker av och med orienteringslegenderna Bertil Nordenfelt och Stig Hedenström.

Det största lotteriet var dock från Supporterfonden. Det lottades ut penninglotter en masse, undertecknad vann 2x50 kr på dessa, och trisslotter. Janne Falk fick pris för bästa slogan. "Låt Hellas året aderton bli bäst från 60 upp till maraton!"., en slogan som inte minst uppskkattades av friidrottarna. När kvällen summerades  noterades att i stort sett ingen  gick lottlös, eller snarare vinstlös, från årsmötet.


Några bilder

~Rolf Thureson, Erroll och Wanja Wicksell, Sven-Olof Björnholm (friidrott), Rolf Wikström  (handboll), Anders Thureson (alla från orientering).

~Björn Sténson, friidrott och revisor för Farbrors Minne, samt Björn Holmgren, friidrott, GH, Valberedningens ordförande, revisor i alliansen m.m., i samspråk. Det bör noteras att tekniken har ställt till ett spratt med Björn Holmgrens skjorta, den var inte till närmelsevis så psykedelisk som bilden kan påskina.

~Med bakgrund i friidrott: Peter Fernström , Lars-Gunnar Öberg, båda numera mest  i GH, Lars Holm, skicklig arbetsmyra i friidrott, och Jeanette Sténson, friidrotts chefstränare studerar  Janne Falks intressanta bilder.

Skrivet 2018-02-23 12:26 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa sida >>

Powered by CuteNews