VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~I går, onsdagen 16 augusti, samlades åtta välrenommerade idrottsmän och en utsänd fotograf på Viksbergs GK för att begå årets GH-golf. De välrenommerade voro Björn Andersson, tävlingens initiativtagare vilken som alltid stod för ett perfekt evenemang, Anders Björkman, Bengt-Göran (”Ferna”) Fernström, Peter Fernström, Mats Jutner, Jan Sjösten, Anders Ulfhielm och Bertil Wistam. Vädret var osäkert till en början men blev bättre allt eftersom och riktigt strålande vid eftersnacket  (det var också strålande) över ett prisbord och goda wraps.
Peter Fernström segrade på 34 poäng, det tredje bästa i tävlingens historia, förra året hade Ferna 37 poäng och Björne A 36 poäng. Tvåa var Janne Sjösten på 28 poäng, och sedan följde Björne Andersson och Anders Ulfhielm, båda på 26 poäng. Peter är därmed regerande GH-mästare i golf, åtminstone till nästa år.


Jättekul hade vi alla.


 Vi i GH tycker att det är roligt få återknyta med våra kompisar från lite yngre år. Senast i raden är Anders Björkman som var med i Hellas under 1960-talet och i början av 1970-talet och även var verksam ett tag i friidrottssektionens ungdomskommitté. Han hörde till dem som kom från Björksundsslingan i Bandhagen och där vi också kommer ihåg Jan Ljungkvist, Stefan Isaksson, Lars Wärnelid (Jansson), bl.a.

 

"Ferna", Anders U. Berra W

Mats J, Janne S. Anders B, Peter F

Ytterligare text och bilder kommer i Hellasbladets septembernummer
 

 

Skrivet 2017-08-17 16:25 av Kjelle
Skriv ut...

~~Gamla Hellener framför ett stort GRATTIS till Hellas friidrottsklubbs Calle af Forselles som kom trea i höjdhopp i ungdomsolympiaden i Györ på 205 cm. Han hade dessutom ett hyfsat försök på 210 cm. Segerresultatet var 208. Calle har ett pers på 207 cm.
Läs mer om tävlingen på Sveriges olympiska kommitté, Györ
och på Svenska friidrottsförbundet, Nyheter .
Trea i Europa, det ni !

(Sällskapet Gamla Hellener har sponsrat närvaron av Hellas tränare vid tävlingarna med ett bidrag från Gamla Helleners fonder).

Skrivet 2017-07-28 9:51 av Kjelle
Skriv ut...

~~Årets GH-boule.
Försiggick 8 juni på Hellasgården. Årets (överlägsne) segrare blev Classe Ström med sex poäng. Tvåa blev Björn Holmgren med två points och på delad tredjeplats Rolf Vikström och Lars-Gunnar Öberg. Vi minns också Rolfs tacktal till arrangemanget som han bevisade väl uppfyllde kraven på ett riktigt 3G-arrangemang, Det för första G:et står för Gott umgänge och trevlig gemenskap, det andra för Gott och välsmakande och det tredje är också inte minst väsentligt, Gratis.
Vid den efterföljande måltiden serverades bl.a. en ärtsoppa av god kvalitet. Den var långt ifrån den tunna produkt som en gång, på Lv6, av en sällsynt snål husmor serverades till en församling på flera hundra vrålhungriga repgubbar. Efter några minuter reser sig en av gubbarna och ropar med hög röst. -Grabbar, ni behöver inte leta efter Ärtan, jag har hittat Den! Berättat med eftertryck av Rolf.

~~På bilden finns några av deltagarna Jan Dahlin, Clas Ström, vid protokollet Barbro Thörnelöf, Peter Fernström, Lars-Gunnar Öberg och Rolf Vikström.
Ett utförligare reportage kommer, kanske, i Hellasbladet nr 3.
 

Skrivet 2017-06-09 11:55 av Kjelle
Skriv ut...

~~De allra flesta har redan betalt sin medlemsavgift, men vi längtar efter att få se ytterligare några.Medlemsavgiften i GH är blygsam, bara 100 spänn. Vill man vara lite mer schangtil finns Supporterfonden där avgiften är 300 riksdaler, extra andelar kostar 125 per st. Avgiften till supporterfonden delas ut till elitidrottare i Hellas olika klubbar (efter ansökan). Medlemsavgift till GH ingår, liksom även deltagande i utlottningar under året och på GH:s årsmöte.
Plusgirot är sedan urminnes tider  50 53 33-5.
Det kan också påpekas att vill man avrunda beloppet uppåt möter det inga hinder från GH:s sida.
Och
Det är alltid OK att både vara medlem i GH  och även betala medlemsavgift till sin ”gamla”/ordinarie klubb.
 

Skrivet 2017-05-26 9:58 av Kjelle
Skriv ut...

~~Tiden i klubben skapar inte enbart vänner för stunden, utan oftare för livet. Men ibland tappar man kontakt, p.g.a. flyttar eller andra orsaker. Och då kan en återupptagen kontakt vara till stor glädje, se nedanstående från GH:aren 1984 nr 1 från Nisse Kling, Svensk Mästare i simning för Hellas, journalist, tidigare redaktör för Hellasbladet m.m.

 

Vi kan alla hjälpas åt. Med www.ratsit.se  eller www.hitta.se  (t.ex) går det numera lättare att hitta flyttade kamrater. Du kan åxå kolla med GH:s styrelse, vi brukar kunna hitta rätt bra när det gäller att leta rätta på våra gamla kamrater.
Det finns fina exempel i Hellas hur man fortfarande håller kontakt, ”(guld)gubbgänget i handboll är ett exempel som vi läser om då och då. Återträffarna för fri-idrottsveteranerna i Hellas är ett annat och vi har från säker källa hört att Hellas pologäng från 2000-talet, och 2014, har börjat satsa igen, (mellan gemensamma julbord), om än i en någon äldre årsklass, fastän de fortfarande kan betraktas som unga.
Hur är det i de övriga klubbarna, hör av er och berätta!

Skrivet 2017-05-26 9:52 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Nästa sida >>

Powered by CuteNews