Hellas vann över Djurgården 26-23 @ 19 Dec 2019

~~Djurgården tog tidigt ledningen med som mest fyra mål, men Hellas kämpade sig sakta men säkert tillbaka och ledde i halvlek med 12-11. Djurgården försökte igen, tog ledningen med något mål, men Hellas kom tillbaka. Spelet böljade, DIF hela tiden något mål före till ca 15 min in i halvleken. Tre mål av John, Jonte och Felix förde fram Hellas i en ledning som man höll matchen ut.

 

John’s flying circus

 

 

 
 
 

 

 

~~Albin håller undan, Felix nätar. Felix har en imponerande förmåga att se hål och luckor i försvaret som de inte själva eller målvakten ser. Och då blir det mål.

~~En lag-, och lagledarinsats att berömma. Man höll ihop bakåt och visade att Djurgården inte var välkomna innanför den prickade linjen. DIF kom med fart, men det hjälpte inte. Och Pontus med god hjälp av försvaret höll undan, när det blev riktigt nervigt täppte Pontus till helt. Man läste spelet och kontrade, ofta med flera spelare, vilket gav resultat.

Pontus är beredd, Albin läser spelet och bryter, Tobbe håller linjen.

 

~~Det tunga skyttet, med Felix, Danne och Jonte fungerade utmärkt, lägg till John och Lucas och bröderna Cahp som tämjde ut på kanterna och tid efter annan bröt in som en surrande bisvärm och gjorde livet surt för DIF samtidigt som Albin, Karl och Tobbe höll undan på linjen.
 
 

Straffmål av Felix

 

Karl och Jonte


DIF försökte på olika sätt. Man punktade Danne, det hjälpte inte. Man punktade Felix, det hjälpte inte heller. Man försökte med dubbelpunkt och vid något tillfälle till och trippelpunkt. Hjälpte det? Nix? Punktades en niometare eller två kom det ändå in en till. Och med färre bakre försvarare kom de svärmande snabbfötterna igenom och höll målskyttet uppe. Vi bjöds också på en riktig finess av Jonte med ett riktigt härligt bakåtskott.
 

Linus Albin, Johan, Pontus (skymd), Erik (3), Jonathan (mv, skymd), Carl, Felix (20), Karl (skymd),  David, John, Jonte och Danne

Sammanhållningen och gemenskapen i laget är stark. Man kommer till matchen även om man inte spelar. Här är det David som hjälpte till på bänken i stället.
Målskyttar: Felix 9 (3), Jonte 5, John 3; Lucas 3, Danne 3, Erik C 2, Carl 1-
Nästa match:  Söndag  5/1 KL 13:30 i Hjorthagshallen.
 
Tabeller och spelschema
 
Gamla Hellener önskar laget och entusiasterna på läktaren
En riktigt God Jul
och Ett Gott Nytt År
 
 

News powered by CuteNews - http://cutephp.com