Hellas vann Elitserien i vattenpolo, nu väntar Final Four @ 29 Apr 2022

Omdömet hos den samlade läktaexpertisen, dit hörde inte referenten (även om han instämde), var att det inte var den bästa matchen Hellas spelat. Men ganska nära tvärtom. Man gjorde mycket sådant som man inte borde, felpass av olika slag, konstiga uppställningar m.m.

Man skulle också kunna säga att det fanns en förbättringspotential

Så mycket mer glädjande, och imponerande, att man tre timmar senare spelade oavgjort mot Järfälla.

 

Denis överst av Hellasspelarna, övriga har vi svårt identifiera.

Första målet gjordes av HÄVP (Höganäs Ängelholm VattenPoolarna) efter inte fullt en minut. Hellas kvitterade efter ytterligare en halv minut och var sedan i ledningen hela tiden. Det blev ytterligare fem mål för Hellas och ledning i kvartspausen med 6-3

 

Adam Holm laddar för skott

Andra kvarten fortsatte som den första, fortfarande en hel del slarvigt spel, men den betryggande ledningen drygades ut till 11-6. Det var aldrig någon tvekan om hur det skulle gå..

 

Slava i mål har en offensiv spelstil, även om han för ovanlighetens skull missade lite ett par gånger den här matchen. Här är han ute och röjer bland anfallarna.

 

Oskar Jutner i kamp om bollen med HÄVP:s nr 12.

Tredje kvarten blev, som det ofta blir när man leder stort, lite avslagen med få mål och desto mer ställningskrig. Ställningen inför sista perioden var 12-8.

 

Mathias Isaksson är en av veteranerna i laget, här i en spelfördelarsituation.

Hellas höjer tempot igen i sista kvarten och drar ifrån ytterligare till 17-9. Från matchen minns vi även ett antal fina kontringskast till nr 14 Linus Sundin, men det var inte alltid resten av laget hängde med. Två mål blev det i alla fall för Linus.

Överhuvud(o)taget (nåja), men ibland gick spelet över huvudet på motståndarna.

 

Här sätter Denis ett av sina tre mål i matchen.

Spelet var överlag vårdat från båda sidorna. Vi minns också en positiv, entusiastisk och aktivt coachande Berne Andersson i HÄVP.

Målstatistik: Strahinja Krkovic 4, Denis Cumurija och Hugo Nedstrand 3 var, Stefan Lajsic, Oscar Jutner och Linus Sundin 2 var och Henrik Palm 1.

Mer statistik. Seriens skytteliga vanns av Denis Cumurija med 30 mål, Strahinja Krkovic på tredje plats med 19 mål. På delad sjätteplats hittar vi Oscar Barve Jutner 14 mål, och på delad tiondeplats Hugo Nedstrand och Henrik Palm med 13 mål var. Fem gånger Hellas på top 10.

 

Ovan taktiksnack i pausen mellan första och andra kvarten.

Vi försöker att identifiera våra seriesegrare på bilden, även om numren på mössorna inte alltid är tydliga. Från vänster vid bassängkanten: Strahinja Krkovic (6), Slava Lapshin (1), Denis Cumurija (10), Henrik Palm (2), Stefan Lajsic (8), Mathias Isaksson (5), Jonatan Barve Jutner (7), Linus Sundin (14 ), Toni Nikolic (15 ), Adam Holm (11), Tim Douagi (9), Isac Holm (4). Med ryggen mot fotografen Hugo Nedstrand (3), Claes Jutner (coach) och Oscar Barve Jutner (12)

Nästa match (hemma) blir semifinal nr 2, mot HÄVP lördag 7 maj i Eriksdalsbadet.

Och så hoppas och tror vi på final lördag 21 maj.

Välkomna!


News powered by CuteNews - http://cutephp.com