HELLAS VATTENPOLO TILL SM-FINAL! @ 08 May 2022

För en gångs skull var det rikligt med publik i Eriksdalsbadet. En orsak var nog att USM gick samtidigt, men vi gärna tro att även Hellas seniorer drog åskådare. HÄVP hade det inte lätt, trots att deras coacher slet intensivt och hörbart.

Det här handlar mest om Hellas. Men vi vill nämna att HÄVP också är en klubb med kvalifikationer. Huvudtränaren, Hussein Abboud, var landslagstränare i Syrien innan han flydde. Hans son, Moulham Abboud. är landslagsspelare i Sverige, och var så även i Syrien. Och HÄVP har i Berne Andersson en eldsjäl, det står även på bilens registreringsskylt, som hjälper till med allt tänkbart. Både i och utanför badet.

Hellas satte ner foten direkt (om man kan säga så i vattnet) första målet kom efter 15 sekunder. Målskytt Strahinja Krkovic.

 

Strahinja (6) skjuter, träffsäkert. HÄVP:s målvakt Mikael Lilja och Moulham Abboud(2)kan inte göra mycket.

Som antytts var Hellas klart överlägset, först kvarten slutade 7-0. Solen lyste i ögonen på fotografen, men desto mer positivt över Hellas spel

 

Här är det gula dock inte solen utan en elegant lobb som gick i mål. Skytt: Hugo Nedstrand. Övriga Hellaspelare på bilden är Mathias Isaksson(5), längst upp och Strahinja Krkovic.

Andra kvarten blev lite jämnare, men Hellas hade inga problem att hålla undan. ställningen var 11-2 i halvtid

. Vi illustrerar med några bilder på Adam Holm.

 

Adam går loss.

 

Och laddar. Adam är en av Hellas sju landslagsmän.

Tredje kvarten. (i vattenpolo är alla kvartar åtta minuter, effektiv tid). Hellas ökar tempot lite igen, sex mål. HÄVP ett och det står 17-2 i sista pausen

 

Hugo är inte närsynt, han har bara full kontroll på bollen.

 

Och här lossar Hugo bössan. Han hade flera effektiva ruscher på högerkanten

En annan av Hellas storskyttar är Strahinja Krkovic. Här i en lite lugnare situation.

 

Inte utan att det antyds nöjet med vattenpolo.

Hugo gjorde totalt fem mål i matchen.

 

Här i en situation där HÄVP:s målvakt ser ut som "Nu kommer han igen, vad kan man göra". Strahinja avvaktar. Nr 9 i HÄVP, Seth von Dardel hinner inte fram.

Hellas målskyttar: Oskar Barve Jutner och Strahinja Krkovic sex mål var, Hugo Nedstrand fem mål, Denis Cumurija, Mathias Isaksson och Jonatan Barve Jutner två mål var, Isac Holm och Adam Holm ett mål var.

 

Samling efter matchen, Claes Jutner följer upp.

Kom ihåg finalen, Lördag 21 maj!<

Välkomna!


News powered by CuteNews - http://cutephp.com