GH-boulen 7/6 på Hellasgården i strålande försommarväder @ 09 Jun 2018

~~Boulen började egentligen som Varpa i årligen återkommande tillställningar för GH:s medlemmar med familjer och då som ingående i en tre- eller mångkamp där några av grenarna kunde vara Pilkastning, Varpa och oftast Pistolskjutning som tredje gren.  Detta var i slutet av 1920.talet.
Man kan ju träffa klubbkamraterna vid olika tillfällen på olika sätt.
Även andra traditionella välkända grenar som potatislöpning och baklängeslopp 35 m förekom.  Mångkamperna rapporteras även ha förekommit i samband med s.k. sillsexor, kräftskivor och liknande familjära tillställningar. Vilket inte gjorde tävlandet mindre roligt.
Med åren tappade dock deltagarna lite ork i kastarmen och runt sekelskiftet övergick man på inrådan av herrskapet Spångberg till boule.
Årets GH-boule gick av stapeln vid den 7/6 vid Hellasgården. Bland deltagarna märker vi Per Bergenholm från masters, Jan Dahlin, Jan Falk (båda från GH och orientering), Peter Fernström och Lars-Gunnar Öberg (från GH och friidrott). Dessutom fanns skribenten på plats med ansvar för köksregionerna och dukning.
Efteråt vankades det sedvanlig torsdagsmiddag , djup tallrik, hårt och mjukt gott bröd, ost, portvinssill och centraleuropeiska goda charkuterier, kaffe med kaka och jordgubbar.
Hur det gick i boulen? Jo, Janne Falk vann, med Peter Fernström som tvåa och Lars-Gunnar Öberg trea.

Nästa GH-evenemang blir GH-golfen onsdag den 15 augusti på eftermiddagen på Viksbergs GK.
Trevlig sommar önskas ni alla från GH !

Lars Gunnar Öberg  Jan Falk  Per Bergenholm och Peter Fernström


News powered by CuteNews - http://cutephp.com