VÄLKOMMEN

NYHETER !

Hellas slog Djurgården borta med 27-25!

Min syn på matchen.

Vilken match, det lät på läktaren som att det var hemmamatch. Matchen blev mer spännande än vad den borde ha blivit på grund av 50 % av domarinsatserna, mer om detta nedan när jag lugnat ner mig. Det var både spännande och glädjande.
Matchen bjöd på en formidabel uppvisning av Pontus Bonaguidi, han tog sex av åtta straffar! och var mycket som en levande vägg. En enhällig läktarjury utsåg honom till Matchens lirare. Hellas och Irlands landslag är att gratulera. Själv får jag nostalgiska glädjetårar i ögonen och jämför gärna med två av Hellas tidigare landslagsmålvakter, Lennart Ring och Frank Ström, när de var i storslag.
Nästa bunt av rosor ger vi till laginsatsen, enormt storstilat att hålla stången när man under nästan halva matchen var en man mindre, som mest/minst bara tre utespelare. Man hade ett riktigt bra försvarsspel som egentligen var justare än vad utvisningarna visade. En del på grund av ett uppoffrande hårt försvarsspel, men även p.g.a. 50 %. Efter en sådan laginsats ska man egentligen inte framhäva ytterligare någon speciell, men jag vill ändå puffa för Lucas Algesjö som satte nio baljor. De övriga bidrog också till den fina laginsatsen. Några bilder, Pontus givetvis, och laget för deras insatser och från några spelsituationer. Jag skulle gärna haft en bild på något av Lucas mål, men kameran fokuserade för långsamt, jag blev för gripen av spelet och Lucas var för snabb.

Några matchbilder. Klicka på dem för att se dem i större format!

Pontus tar första straffen, Lucas (5) avvaktar retur, Fredrik Straube (13) sköt.
Lucas, Martin Schappert tar ner en Djurgårdare på jorden, Karl Ringkrans.
LAGET (fr,v,):Lucas Algesjö, Pontus Bonaguidi, Martin Schappert, Daniel Lindholm, Tobias Lindberg, Erik Cahp. André Hillgren, Felix Sjökrans, Erik Blomkvist och Albin Prior. Johan Cahp skymtar framför (bakom) Danne.
 
Daniel Lindholm sätter ett av sina mål, Tobias Lindberg håller undan försvaret, Djurgårdaren försöker rycka i två tröjor samtidigt.

~~I övrigt: Hellas ”vann” utvisningarna med 10-2 och röda kort med 2-1.
Nästa hemma match, i Engelbrektshallen!? (Snälla förbundet, Vi är ju en SÖDERklubb) söndag 17/2 kl 17.15. Och så spelprogrammet:spelschemat för säsongen 2018/2019 klicka på den för att se programmet.

Mer om matchen kommer i nästa Hellasblad.

Skrivet 2019-01-29 12:29 av Kjelle
Powered by CuteNews