VÄLKOMMEN

NYHETER !

Norrtull - Hellas, 33 - 37

Hellas inledde matchen starkt och mer eller mindre spottade in mål, nästan innan Norrtull hann vakna. Bra linjespel och påpassligt och alert kontringsspel. 

 

Thor gjorde sju mål, här är att av dem. Nr 54 i Norrtull står stadigt på linjen, med en fot.

Vi gick upp till en ledning med 10-5 som vi stort sett höll hela halvleken. Norrtull försökte förgäves hålla jämna steg, men Hellas skytte var för säkert..

 

Tobbe håller undan på linjen för våra skyttar och får han bollen själv är han säker med precision.

Även om spelet var hårt ibland var det inte ojust och gick aldrig över gränsen.

 

Thor i närkamp. Bollen i luften, nr 54 på linjen, igen, fast med andra foten.

Ställningen i halvtid var 21-17 till Hellas favör. Andra halvleken började lite tvekande. Man gick tillbaka till gamla synder, lite stressat agerande och för korta anfall. Jag tror att det var bara en gång som domarna fann sig föranledda att höja armen för ineffektivitet.

Samtidigt som Hellas började slarva, fick Norrtull ordning på sitt. På fyra minuter gick man ikapp till 22-22. Man gick omlott i målprotokollet till fyrtioförsta minuten då Norrtull gick till ledning för första gången, med 26-25.

 

Max har ett varierat skytte och god spänst. Han fick en ordentlig törn i andra halvlek, men efter en kort vila var han igång igen.

Fortfarande var Hellas spel slarvigt och stressat och i kombination med Norrtulls målvakt täppte till rejält gick Norrtull på sju minuter fram till som mest 31-27. Vi på "läktaren" var nervösa, men från lagledarbänken hördes Johan ropa, det är mer än tio minuter kvar, det tar vi.

 

Erik (liggande), Tobbe och Thor som tar hand om bollen, Lukas i mål.

Och något hände. Man fick ordning på skyttet, försvaret offrade sig mer. Lukas täppte till med briljanta räddningar och reflexer. Ett verbalt samarbete med försvaret på ett sätt jag inte sett förut gjorde också mycket nytta .

När Lukas räddat en straff vid 31-30 tog Årsta Time Out.

 

Danne, Tobbe, Fredrik och Max täpper till framför Lukas.

Vad man sa i Norrtull i sin Time Out vet jag inte, men det gav inte önskad effekt. Tala är silver men tiga är guld? Hellas hade fått upp ångan, kvitterade och gick ifrån. Norrtull försökte sätta emot men lyckades inte. På de tio minuterna som var kvar gick Hellas från 31-27 till 33-37.

 

En av de yngre åskådarna och Martin visar att handboll är jättekul!

Det här var som sagt en spännande match som vi rodde hem. Med två matcher kvar ligger vi fyra i serien med hyggliga chanser att behålla placeringen.

Våra målskyttar; Max 10, Danne och Thor 7 vardera, Johan och Tobbe 4 vardera, Erik 3, Fredrik och Martin 1 var. Vi ska också berömma våra duktiga och engagerade lagledare, Johan och Mikael.

Domarna var kompetenta, lugna och sansade och värda ett väl godkänt beröm. Deras agerande hade spelarnas förtroende och bidrog till en bra match!

I nästa match, söndag 13/3 kl 20.30 möter vi serieledarna Kvarnberga i hemma i Eriksdalshallen och sista matchen för säsongen blir lördag 13/3 kl 14.00 i Östra Gymnasiet där vi möter Skogås/Länna.

Kom och heja fram Hellas. Handboll är roligt, i alla åldrar!

Skrivet 01 Mar 2022 av Kjelle
Powered by CuteNews