VÄLKOMMEN

NYHETER !

Kom ihåg GH-boulen.

Den går av stapeln nu på torsdag 13/6 på Hellasgården vid klubbhuset (Fotbollsplanen). Förhandsanmälan ett måste pga käket, Senast måndag 10/6 till Kjelle G (epost enklast, se under Styrelse - Stiftare till vänster). Inboulning från kl 17.30. tävlingen börjar 18.00

Efter tävlingen traditionellt torsdagskäk med tillbehör.

Hjärtligt Välkomna

Skrivet 2019-06-09 11:44 av Kjelle
Skriv ut...

Yppe Palmqvist 90 år!

Sällskapet Gamla Hellener (Hellas kamratklubb) och SoIK Hellas uppmärksammar och gratulerar Yppe Palmqvist på hans 90 årsdag.

Yppe är en av sveriges bästa bandymålvakter genom tiderna. Han har spelat i landslaget och var med OS 1952 i Oslo där bandy var uppvisningsgren. Han har ett förflutet i några av sveriges bästa bandyklubbar, Broberg, Bollnäs, Hammarby och Sirius. Bland de spelare som spelat med Yppe märks bl.a. Orvar Bergmark (OS, landslaget och Örebro) och Gösta "Snoddas" Nordgren (Bollnäs GIF). Hellas hade glädjen att några år runt 1960 få ha honom som klubbmästare i Tennis, både i singel och i dubbel där han ofta hade handbollsspelaren Lage Thorgren (Andersson) som medspelare.

G R A T T I S  Y P P E!

 

Skrivet 2019-06-03 14:19 av Kjelle
Skriv ut...

Visst har du lite tid över då och då, så varför inte ägna några timmar och beundra våra duktiga idrottare.

Lördag 18/5 kl.18.45 möter Hellas vattenpolo Järfälla i Järfällabadet i semifinalspelets match nr 2. Järfälla vann  knappt första matchen med 7-6 så Hellas har revansch att fordra. Killarna ser till att Hellas syns, du får se (förlåt Heja ska det vara) till så att vi hörs.

Onsdag 22/5 är det dags för de yngre att tävla i friidrott. Börjar 17.30 gör man och på Björknäs är man. Stockholmskampen heter tävlingen och Hellas möter ~Hanvikens SK/Österhaninge, Hammarby friidrott, Huddinge AIS, Mälarhöjdens IK. Grenar är ~Grenarna är slägga, 600m och 5x60m för födda 2006 och för födda 2007 tresteg, diskus och 5x60m. Samma sak här, Tjejerna och killarna syns och Du hörs. Läs mer på friidrotts hemsida www.hellasfriidrott.se

För oss och ni andra i Gamla Hellener som, åldersmässigt, inte riktigt färgar in i ovanstående grenar finns också alternativ:

Torsdagen den 13 juni går GH-boulen på Hellasgården. In-boulning från ca 17.30. Därefter vankas det traditionell torsdagsmiddag med varierande kost och tillbehör i klubblokalen. Förhandsanmälan är ett måste med tanke på käket, senast söndag 9/6 till Kjell eller Janne, e-post hittar du här bredvid under Styrelse - Stiftare.

Ni hörs och vi ses!

Skrivet 2019-05-16 13:40 av Kjelle
Skriv ut...

Vi som vann Bakre raden; Johan Cahp, Erik, Albin, Danne, Johny, Timmy, Fredrik, Anders Torén (matchledare, håller reda på spelare, domare och matchen), Främre raden: Tobbe, Felix, Carl, David, Pontus och Martin.

Klicka påbilderna för att se dem i större format!

Det är alltid roligt att skriva när det går bra. Och det gjorde det mot Västerort. Visserligen svängde det lite i första halvlek, men Hellas gick till ledning med 12-11. Sedan,

Johny, Pontus och Carl


Ja!, Västerort gjorde inte något mål förrän nästan åtta minuter in på andra halvleken. Då ledde Hellas redan med 20-11, och det var i praktiken avgjort. Och frågan var bara hur stor segern skulle bli. Det ska ju också nämnas att det var inte direkt seriens topplag vi mötte, men roligt var det, för oss.
Vi på läktaren hoppades länge att Hellas skulle göra dubbelt så många baljor som motståndarna, och det var nära.

Danne särar på två Västerortare, Pontus räddar, Johny täcker skott

Slutresultatet blev 37-19, miss med en på förhoppningen. Sista målet satte Martin med en sekund kvar, snacka om tidsprecision.

Straffkast av Felix

Glädjande att alla gjorde minst ett mål, ja utom Pontus, men han är ju målvakt och la sordin på motståndarnas målskyttar i stället. Två skott i planeten fick han, i den här matchen också. Jag tycker att det är ett oskick att skjuta så slarvigt, farligt spel, och att det borde åtminstone resultera i en utvisning.

Danne går för kontring, Pontus räddar och Tobbe röjer med ett omvänt livtag, Fredrik kontrollant

Målskyttarna: Johny Lindberg 8, Felix Sjöstrand och Fredrik Petersson 7 var, Daniel Lindholm 4, Erik Cahp 3, David Nässén och Albin Prior 2 var, Carl Cahp, Tobias Lindberg, Martin Schappert  och Timmy Åhlén 1 var.

Danne i orange skor, Albin skjuter (tyvärr övertramp) och Timmy kollar

Johny får anses vara matchens lirare, läste spelet utmärkt, hade ett antal brytningar och kontringsmål, maffiga distansskott, och inte bara en klippa i försvaret utan nästan en hel bergstopp. Felix bra som alltid med hårda och luriga skott. Fredrik lyste också med vassa skott i olika lägen. Försvaret starkt med Albin, Tobias och Danne, Timmy såg ofta till att de andra hann tillbaka genom att, lagom mycket, hålla kvar bollhållaren. Och det fina intrycket fullbordades av Erik, Carl, David och Martin som gjorde vad de skulle och lite till.
Lagen tackade varandra och vi tackar Hellas spelare och lagledare för en fin och underhållande match.

Fredrik lobbar, målvakten når inte (den här heller), Mål!

Detta var sista matchen för säsongen. Nu får killarna koppla av, från handbollen, ladda batterierna och kanske bygga lite mer styrka under sommaren. Och vi från läktaren ser fram mot att få se dem alla på nytt fram i oktober, när serien börjar igen.

Tajt på linjen, Fredrik (8) och Tobbe, Bollen vid handen på nummer 69, I bakgrunden Carl, Felix och Danne

Skrivet 2019-03-16 11:54 av Kjelle
Skriv ut...

Min syn på matchen.

Vilken match, det lät på läktaren som att det var hemmamatch. Matchen blev mer spännande än vad den borde ha blivit på grund av 50 % av domarinsatserna, mer om detta nedan när jag lugnat ner mig. Det var både spännande och glädjande.
Matchen bjöd på en formidabel uppvisning av Pontus Bonaguidi, han tog sex av åtta straffar! och var mycket som en levande vägg. En enhällig läktarjury utsåg honom till Matchens lirare. Hellas och Irlands landslag är att gratulera. Själv får jag nostalgiska glädjetårar i ögonen och jämför gärna med två av Hellas tidigare landslagsmålvakter, Lennart Ring och Frank Ström, när de var i storslag.
Nästa bunt av rosor ger vi till laginsatsen, enormt storstilat att hålla stången när man under nästan halva matchen var en man mindre, som mest/minst bara tre utespelare. Man hade ett riktigt bra försvarsspel som egentligen var justare än vad utvisningarna visade. En del på grund av ett uppoffrande hårt försvarsspel, men även p.g.a. 50 %. Efter en sådan laginsats ska man egentligen inte framhäva ytterligare någon speciell, men jag vill ändå puffa för Lucas Algesjö som satte nio baljor. De övriga bidrog också till den fina laginsatsen. Några bilder, Pontus givetvis, och laget för deras insatser och från några spelsituationer. Jag skulle gärna haft en bild på något av Lucas mål, men kameran fokuserade för långsamt, jag blev för gripen av spelet och Lucas var för snabb.

Några matchbilder. Klicka på dem för att se dem i större format!

Pontus tar första straffen, Lucas (5) avvaktar retur, Fredrik Straube (13) sköt.
Lucas, Martin Schappert tar ner en Djurgårdare på jorden, Karl Ringkrans.
LAGET (fr,v,):Lucas Algesjö, Pontus Bonaguidi, Martin Schappert, Daniel Lindholm, Tobias Lindberg, Erik Cahp. André Hillgren, Felix Sjökrans, Erik Blomkvist och Albin Prior. Johan Cahp skymtar framför (bakom) Danne.
 
Daniel Lindholm sätter ett av sina mål, Tobias Lindberg håller undan försvaret, Djurgårdaren försöker rycka i två tröjor samtidigt.

~~I övrigt: Hellas ”vann” utvisningarna med 10-2 och röda kort med 2-1.
Nästa hemma match, i Engelbrektshallen!? (Snälla förbundet, Vi är ju en SÖDERklubb) söndag 17/2 kl 17.15. Och så spelprogrammet:spelschemat för säsongen 2018/2019 klicka på den för att se programmet.

Mer om matchen kommer i nästa Hellasblad.

Skrivet 2019-01-29 12:29 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Nästa sida >>

Powered by CuteNews