VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~Det här med veteranträffar är egentligen inget nytt
Hellas bildades 1899 och 48 år senare läser vi i Hellasbladet nr 1 år 1947.

Men det här är inte den första träffen. Hellasbladen mer eller mindre vimlar redan från första numret 1916 av ”referat” om formella och informella träffar och gängbildningar mellan medlemmarna.
I en modernare tid:
Friidrottarnas senaste veteranträff ägde rum 15 mars. Långvägaste gästerna var Göran Ernstson, nerrest från Umeå och Teddy Larsson på besök från Arvidsjaur. Träffarnas ständiga, Hans-Erik Andersson, Zbyszko Graniczny, Kjell Gustafsson och arrangören Lars-Gunnar Öberg sågs i vimlet och dessutom Ingemar Ahlström, Gunnar Ahlström, Lars Appeldahl, Björn Holmgren, Sören Quick, Åke Svedmyr, Rajne Söderberg, Anders Ulfhielm, Bertil Wistam, Magnus Wistam och Per-Anders von Scheele. Några hade inte träffats sedan de var aktiva i början av 1990-talet, men det märktes inte på snacket, det var som om de setts bara för några dagar sedan och värmen och glädjen över att få ses var samma som förr i tiden. En medlem i Hellas är en kamrat för hela livet.
Några bilder har vi åxå. Det ska tilläggas att den lite annorlunda färgsättningen beror på ovana med en ny kamera.

Åke Svedmyr och Anders Ulfhielm hade inte setts sedan början på 1970-talet. I mitten Ingemar Ahlström

Detsamma gällde även Göran Ernstson och Gunnar Ahlström. I bakgrunden Teddy Larsson

Gunnar Ahlström, Sören Quick och Bertil Wistam

Skrivet 12 Jul 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Boulen började egentligen som Varpa i årligen återkommande tillställningar för GH:s medlemmar med familjer och då som ingående i en tre- eller mångkamp där några av grenarna kunde vara Pilkastning, Varpa och oftast Pistolskjutning som tredje gren.  Detta var i slutet av 1920.talet.
Man kan ju träffa klubbkamraterna vid olika tillfällen på olika sätt.
Även andra traditionella välkända grenar som potatislöpning och baklängeslopp 35 m förekom.  Mångkamperna rapporteras även ha förekommit i samband med s.k. sillsexor, kräftskivor och liknande familjära tillställningar. Vilket inte gjorde tävlandet mindre roligt.
Med åren tappade dock deltagarna lite ork i kastarmen och runt sekelskiftet övergick man på inrådan av herrskapet Spångberg till boule.
Årets GH-boule gick av stapeln vid den 7/6 vid Hellasgården. Bland deltagarna märker vi Per Bergenholm från masters, Jan Dahlin, Jan Falk (båda från GH och orientering), Peter Fernström och Lars-Gunnar Öberg (från GH och friidrott). Dessutom fanns skribenten på plats med ansvar för köksregionerna och dukning.
Efteråt vankades det sedvanlig torsdagsmiddag , djup tallrik, hårt och mjukt gott bröd, ost, portvinssill och centraleuropeiska goda charkuterier, kaffe med kaka och jordgubbar.
Hur det gick i boulen? Jo, Janne Falk vann, med Peter Fernström som tvåa och Lars-Gunnar Öberg trea.

Nästa GH-evenemang blir GH-golfen onsdag den 15 augusti på eftermiddagen på Viksbergs GK.
Trevlig sommar önskas ni alla från GH !

Lars Gunnar Öberg  Jan Falk  Per Bergenholm och Peter Fernström

Skrivet 09 Jun 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Vad ska vi göra under sommaren: Jo

Torsdag 7 juni kör vi GH-boulen på Hellasgården. Inkastning från ca 17.30. Regerande Boulemästare är Classe Ström. Efteråt vankas sedvanlig torsdagsmiddag i klubblokalen med en liten enkel prisutdelning.
Förhandsanmälan senast måndag 4 juni kl 12.00, mest med tanke på förköp av krubbet.

Onsdag 15 augusti är det dags för GH-golfen, som alltid på Viksbergs Golfklubb.
Även här krävs förhandsanmälan och senast fredag 3 augusti.
Förhandsanmälan till kjellgus45@gmail.com  eller jan.falk@publicist.com .


HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !

Skrivet 30 May 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Glöm inte och ännu hellre kom ihåg
Hellas alliansförenings årsmöte i morgon torsdag 5 april kl 19.00

Hellasgården, Annexet.
Alla klubbmedlemmar bjuds på kaffe med dopp.
 

Skrivet 04 Apr 2018 av Kjelle
Skriv ut...

​Torsdagen den 22 mars spelade Hellas sista seriematchen för säsongen mot Sorunda IF. Skulle Hellasgrabbarna lyckas slå redan klara seriesegrarna borta i Sunnerbyhallen?

GH hade sin utsände reporter på plats.
Det var en speciell match för hemmalaget då två spelare mist var sin nära anhörig i cancer. Sorunda IF hade beslutat att inträde skulle tas och att behållningen oavkortat skulle gå till Cancerfonden.

Matchen började därför ganska avslaget och båda lagen verkade tagna av den dystra stämningen i hallen. Spelet böljade fram och tillbaka med en hel del missade skott och hafsigt spel. Vartefter matchen gick blev det lite hetsigare och nervigare på plan. Matchen svängde fram och tillbaka där vardera laget ledde med som mest tre bollar. Mot slutet av matchen då Hellas ledde med tre mål och bara 2 minuter kvar. Trodde vi att segern var säkrad. Två utvisningar gjorde dock att det blev onödigt nervöst, men segern kunde ändå bärgas efter att Sorunda sköt i ribban med 15 sekunder kvar.

 

Segern skrevs till 27-26 och det hela avslutades med att den fulltaliga publiken hyllade seriesegrarna och hellasgrabbarna fick ta emot sina bronsmedaljer.

Skrivet 24 Mar 2018 av admin
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa sida >>

Powered by CuteNews