VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~Glöm inte och ännu hellre kom ihåg
Hellas alliansförenings årsmöte i morgon torsdag 5 april kl 19.00

Hellasgården, Annexet.
Alla klubbmedlemmar bjuds på kaffe med dopp.
 

Skrivet 04 Apr 2018 av Kjelle
Skriv ut...

​Torsdagen den 22 mars spelade Hellas sista seriematchen för säsongen mot Sorunda IF. Skulle Hellasgrabbarna lyckas slå redan klara seriesegrarna borta i Sunnerbyhallen?

GH hade sin utsände reporter på plats.
Det var en speciell match för hemmalaget då två spelare mist var sin nära anhörig i cancer. Sorunda IF hade beslutat att inträde skulle tas och att behållningen oavkortat skulle gå till Cancerfonden.

Matchen började därför ganska avslaget och båda lagen verkade tagna av den dystra stämningen i hallen. Spelet böljade fram och tillbaka med en hel del missade skott och hafsigt spel. Vartefter matchen gick blev det lite hetsigare och nervigare på plan. Matchen svängde fram och tillbaka där vardera laget ledde med som mest tre bollar. Mot slutet av matchen då Hellas ledde med tre mål och bara 2 minuter kvar. Trodde vi att segern var säkrad. Två utvisningar gjorde dock att det blev onödigt nervöst, men segern kunde ändå bärgas efter att Sorunda sköt i ribban med 15 sekunder kvar.

 

Segern skrevs till 27-26 och det hela avslutades med att den fulltaliga publiken hyllade seriesegrarna och hellasgrabbarna fick ta emot sina bronsmedaljer.

Skrivet 24 Mar 2018 av admin
Skriv ut...

~22 februari hade Gamla Hellener årsmöte i kongressen på Hellasgården. Efter välkomstdrink och lite mingel hölls ett kort årsmöte där styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2017 och det blev omval över hela linjen.
Därefter gick man över till den mer lekamliga spisen, en varm och god gulaschsoppa från bastun, smör, bröd och dryck samt sedan kaffe med Evas goda kladdkaka.

Janne Falk hade tagit med ett antal bilder med hellashistoria från sitt stora fotoarkiv. Bilderna beskådades  och uppskattades mycket.

Som alltid på GH:s årsmöte var det lotteri med myckna priser. Dels ett ringlotteri med bland annat några böcker om ”Generalen”, Ivor Thord Gray, några böcker av och med orienteringslegenderna Bertil Nordenfelt och Stig Hedenström.

Det största lotteriet var dock från Supporterfonden. Det lottades ut penninglotter en masse, undertecknad vann 2x50 kr på dessa, och trisslotter. Janne Falk fick pris för bästa slogan. "Låt Hellas året aderton bli bäst från 60 upp till maraton!"., en slogan som inte minst uppskkattades av friidrottarna. När kvällen summerades  noterades att i stort sett ingen  gick lottlös, eller snarare vinstlös, från årsmötet.


Några bilder

~Rolf Thureson, Erroll och Wanja Wicksell, Sven-Olof Björnholm (friidrott), Rolf Wikström  (handboll), Anders Thureson (alla från orientering).

~Björn Sténson, friidrott och revisor för Farbrors Minne, samt Björn Holmgren, friidrott, GH, Valberedningens ordförande, revisor i alliansen m.m., i samspråk. Det bör noteras att tekniken har ställt till ett spratt med Björn Holmgrens skjorta, den var inte till närmelsevis så psykedelisk som bilden kan påskina.

~Med bakgrund i friidrott: Peter Fernström , Lars-Gunnar Öberg, båda numera mest  i GH, Lars Holm, skicklig arbetsmyra i friidrott, och Jeanette Sténson, friidrotts chefstränare studerar  Janne Falks intressanta bilder.

Skrivet 23 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~Ni som följer Vinter-OS har väl noterat att vi har en Hellén som expertkommenterar Bobåkarna på Eurosport. Per-Anders von Scheele heter han och var duktig sprinter i bl.a. Hellas på 1980-talet och med i flera SM-stafetter. Han ställde alltid upp för Hellas när det behövdes och gjorde fina resultat. Vi hade också förmånen att se honom som tränare. Per-Anders ägnade sig sedan åt bobåkning, först som aktiv, och var med i OS i Calgary 1988 och var sedan ledare och tränare för de svenska landslagsåkarna. Numera syns han gärna på Hellas friidrottares veteranträffar,( nästa träff blir den 15 mars).

~Marcel Stenmark växlar till Per-Anders i stafett-SM 1984 i Huddinge. På banan utanför ser vi Stefan Nilsson från KA2.

~Stafett-SM 1985 i Järvsö. 4 x100 m. Per-Anders, Robert Nilsson, Marcel Stenmark och Mats Lindeberg.

Skrivet 20 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~Handboll fortsätter i fin stil. I senaste matchen besegrades Norrtull med 35-26. Matchen var lite svajig kvalitetsmässigt men ett starkt och brett skytte blev klart avgörande. Bästa målskyttar var Mattias Mauritzsson med 9 mål och sedan Felix Sjöstrand och Kim Marsh med 7 mål var. I stort sett alla i laget kom med i målprotokollet.
Hellas ligger fortfarande på plats för kval upp till division 2, på samma poäng som trean Huddinge HK. Nästa match blir söndag 25/2 i Högdalshallen mot BK Sparta och sedan 11/3 kl 17.30 hemma i Eriksdalshallen mot Huddinge HK.
~Några bilder från matchen

~Mattias Mauritzsson, i bakgrunden Felix Sjöström.

 

~Kim Marsh gör ett av sina sju mål.

Skrivet 20 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Nästa sida >>

Powered by CuteNews