VÄLKOMMEN

NYHETER !

~22 februari hade Gamla Hellener årsmöte i kongressen på Hellasgården. Efter välkomstdrink och lite mingel hölls ett kort årsmöte där styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2017 och det blev omval över hela linjen.
Därefter gick man över till den mer lekamliga spisen, en varm och god gulaschsoppa från bastun, smör, bröd och dryck samt sedan kaffe med Evas goda kladdkaka.

Janne Falk hade tagit med ett antal bilder med hellashistoria från sitt stora fotoarkiv. Bilderna beskådades  och uppskattades mycket.

Som alltid på GH:s årsmöte var det lotteri med myckna priser. Dels ett ringlotteri med bland annat några böcker om ”Generalen”, Ivor Thord Gray, några böcker av och med orienteringslegenderna Bertil Nordenfelt och Stig Hedenström.

Det största lotteriet var dock från Supporterfonden. Det lottades ut penninglotter en masse, undertecknad vann 2x50 kr på dessa, och trisslotter. Janne Falk fick pris för bästa slogan. "Låt Hellas året aderton bli bäst från 60 upp till maraton!"., en slogan som inte minst uppskkattades av friidrottarna. När kvällen summerades  noterades att i stort sett ingen  gick lottlös, eller snarare vinstlös, från årsmötet.


Några bilder

~Rolf Thureson, Erroll och Wanja Wicksell, Sven-Olof Björnholm (friidrott), Rolf Wikström  (handboll), Anders Thureson (alla från orientering).

~Björn Sténson, friidrott och revisor för Farbrors Minne, samt Björn Holmgren, friidrott, GH, Valberedningens ordförande, revisor i alliansen m.m., i samspråk. Det bör noteras att tekniken har ställt till ett spratt med Björn Holmgrens skjorta, den var inte till närmelsevis så psykedelisk som bilden kan påskina.

~Med bakgrund i friidrott: Peter Fernström , Lars-Gunnar Öberg, båda numera mest  i GH, Lars Holm, skicklig arbetsmyra i friidrott, och Jeanette Sténson, friidrotts chefstränare studerar  Janne Falks intressanta bilder.

Skrivet 23 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~Ni som följer Vinter-OS har väl noterat att vi har en Hellén som expertkommenterar Bobåkarna på Eurosport. Per-Anders von Scheele heter han och var duktig sprinter i bl.a. Hellas på 1980-talet och med i flera SM-stafetter. Han ställde alltid upp för Hellas när det behövdes och gjorde fina resultat. Vi hade också förmånen att se honom som tränare. Per-Anders ägnade sig sedan åt bobåkning, först som aktiv, och var med i OS i Calgary 1988 och var sedan ledare och tränare för de svenska landslagsåkarna. Numera syns han gärna på Hellas friidrottares veteranträffar,( nästa träff blir den 15 mars).

~Marcel Stenmark växlar till Per-Anders i stafett-SM 1984 i Huddinge. På banan utanför ser vi Stefan Nilsson från KA2.

~Stafett-SM 1985 i Järvsö. 4 x100 m. Per-Anders, Robert Nilsson, Marcel Stenmark och Mats Lindeberg.

Skrivet 20 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~Handboll fortsätter i fin stil. I senaste matchen besegrades Norrtull med 35-26. Matchen var lite svajig kvalitetsmässigt men ett starkt och brett skytte blev klart avgörande. Bästa målskyttar var Mattias Mauritzsson med 9 mål och sedan Felix Sjöstrand och Kim Marsh med 7 mål var. I stort sett alla i laget kom med i målprotokollet.
Hellas ligger fortfarande på plats för kval upp till division 2, på samma poäng som trean Huddinge HK. Nästa match blir söndag 25/2 i Högdalshallen mot BK Sparta och sedan 11/3 kl 17.30 hemma i Eriksdalshallen mot Huddinge HK.
~Några bilder från matchen

~Mattias Mauritzsson, i bakgrunden Felix Sjöström.

 

~Kim Marsh gör ett av sina sju mål.

Skrivet 20 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~I dag gratulerar och uppmärksammar vi Janne Falk, GH:s (ständige) sekreterare, Hellasbladets redaktör, m.m. Födelsedagen firas på annan ort, fritidshuset på Fårö.
Janne har varit med i Hellas sedan 1962 och sedan 1970 har han medverkat i och/eller varit redaktör för Hellasbladet, ett svårslaget rekord. Sedan 1998 är han sekreterare i Sällskapet Gamla Hellener. I DN idag, 13/2 2018 finns en mycket fin artikel om Janne skriven av Eva-Karin Gyllenberg,

I DN idag, 13/2 2018 finns en mycket fin artikel om Janne skriven av Eva-Karin Gyllenberg, läs den!  


Här är några bilder på Janne och några av oss andra på senaste styrelsemötet i GH i full färd med att sätta samman vårt medlemsblad, GH:aren.

 

 

 

 

 

Gamla Hellener kommer att uppmärksamma Jannes jubileum mer på vårt årsmöte den 22 februari.
GRATTIS JANNE !
 

 

Skrivet 13 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~Årsmötet
~~Som alltid så här års börjar det dra ihop sig till årsmöten. GH håller årsmöte på aftonen torsdagen den 22 februari, kl 18.00 på Hellasgården, Annexet (Kongressen). Och, är det årsmöte så påminner vi också om medlemsavgiften. Den är 150 kronor för medlemskapet i GH och är obligatorisk för yttrande- och rösträtt på årsmötet. Vill du vara extra schangtil och vara med i Supporterfonden är medlemsavgiften 300 riksdaler (medlemsavgiften för GH ingår)och då deltar du i diverse utlottningar, både under året och på årsmötet och stöttar klubbarnas elit. Extra lottandelar i supporterfonden kostar 125 riksdaler per andel. GH:s plusgiro är 50 53 33-5 - Sällskapet Gamla Hellener. Du kan också lägga bidrag till någon eller några av våra fonder, läs mer här på hemsidan.

Du vet väl att du utöver ditt medlemsskap i GH även kan vara medlem i klubbarna, läs mer på deras hemsidor.

I GHaren, länk här , hittar du allt du behöver veta om årsmötet och lite till. Anmälan senast 11/2. Pris för käket 100 riksdaler kontant på plats eller till GH:s postgiro, se ovan.

Efter årsmötet ser vi fram mot nästa återträff för Hellas friidrottsveteraner som blir torsdagen den 15 mars 2018, preliminärt.

Vi påminner åxå om att gå och stötta Hellas lagsporter, Heja på dem så att det hörs!

Handbolls spelschema, Serietabell och matchprogram hittar du här

, kommande matcher söndag 11/2 kl 14.00 mot Matteuspojkarna i Farstahallen och sedan onsdag 14/2 kl 20.45 hemma i Eriksdalshallen mot Norrtull.

Vattenpolos spelschema, Serietabell och matchprogram hittar du här.

nästa match söndagen 11/2 kl 14.30  mot Polisen i Eriksdalshallen

Välkomna till GH !

Skrivet 04 Feb 2018 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa sida >>

Powered by CuteNews