VÄLKOMMEN

NYHETER !

Handbollssäsongen är i full gång. Gå och stötta Hellas handbollslag och heja fram dem till seger.

Våra handbollsspelare verkar vara i högform. Denna gång, idag lördag 2/12, mot Sannadal i Västertorpshallen. Vinsten skrevs till 31-22 i Hellas favör. Kanske laget var inspirerade av att på Hellas traditionella julbord på Hellasgården i torsdags, 30/11, få träffa Hellas spelare som firade och hyllades vid 40-årsjubileet av SM-segern 1977. Nu ligger Hellas tvåa i serien.

Hellas främsta målskyttar mot Sannadal var Mattias Mauritzsson, 7 mål och Felix Sjöstrand 11 mål, varav 5 på straff (Felix satte alla straffarna).

Nästa match är onsdagen den 6/12-2017 kl 19.30  hemma i Eriksdalshallen och Hellas möter BK BItter.

Tabell och kommande matcher hittar du här

Ett par matchbilder från matchen den 19/11 mot Årsta AIK,

~~Tobias Lindberg, Daniel Lindblom och Karl Ringkrans (skymd) stoppade effektivt Årstas attackförsök

 

~~Karl Ringkrans får illustrera viljan och kraften i Hellas spel

Och, du vet väl att Du kan stötta Hellas handboll och bli passiv medlem i Handbollsklubben.

Det kostar 500:- per år och plusgirot är 65 43 60-7!

HEJA HELLAS !

Skrivet 13 Oct 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~Gamla Hellener har åter anledning att lyfta på huvudbonaden och gratulera Carl af Forselles till en ny fin höjdhoppsframgång.

Vid senior-SM erövrade han en sjätteplats med fina 203. Hoppet var med rejält med luft och föranledde SVT:s expertkommentator Kajsa Bergqvist att utbrista i berömmande ordalag och avslutade med att "honom ska jag hålla ögonen öppna efter i resultatlistorna i fortsättningen". Detta med anledning av det fina resultatet, men också att Calle fortfarande är ungdom, har några år kvar till junioråldern och ytterligare några innan han blir senior. Till åldern vill säga, resultatmässigt är han redan där. Hans sista hopp på 206, i och för sig rev han, var inte heller oävet.

Om du inte har sett hans tävling, titta på SVTPLAY utsändning SM i friidrott, fredag och bläddra fram till runt 1 timme och 34- 35 minuter så får du se hans 203-hopp. Det tål att tittas på, om och om igen.

Och på söndagen (klockan är nu 13:51) har jag nyss följt på SVTplay att han följde upp med en sjundeplats i tresteg (bara för att lära ...) på samma resultat som sexan, 14.93, nytt pers!.

SVTplay friidrotts-SM, söndag.

~~En blomma även till Calles föräldrar och till Hellas chefstränare, Jeanette Stensson, som alla starkt bidrar till Calles framgångar.


Grattis Calle!
 

Skrivet 27 Aug 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~I går, onsdagen 16 augusti, samlades åtta välrenommerade idrottsmän och en utsänd fotograf på Viksbergs GK för att begå årets GH-golf. De välrenommerade voro Björn Andersson, tävlingens initiativtagare vilken som alltid stod för ett perfekt evenemang, Anders Björkman, Bengt-Göran (”Ferna”) Fernström, Peter Fernström, Mats Jutner, Jan Sjösten, Anders Ulfhielm och Bertil Wistam. Vädret var osäkert till en början men blev bättre allt eftersom och riktigt strålande vid eftersnacket  (det var också strålande) över ett prisbord och goda wraps.
Peter Fernström segrade på 34 poäng, det tredje bästa i tävlingens historia, förra året hade Ferna 37 poäng och Björne A 36 poäng. Tvåa var Janne Sjösten på 28 poäng, och sedan följde Björne Andersson och Anders Ulfhielm, båda på 26 poäng. Peter är därmed regerande GH-mästare i golf, åtminstone till nästa år.


Jättekul hade vi alla.


 Vi i GH tycker att det är roligt få återknyta med våra kompisar från lite yngre år. Senast i raden är Anders Björkman som var med i Hellas under 1960-talet och i början av 1970-talet och även var verksam ett tag i friidrottssektionens ungdomskommitté. Han hörde till dem som kom från Björksundsslingan i Bandhagen och där vi också kommer ihåg Jan Ljungkvist, Stefan Isaksson, Lars Wärnelid (Jansson), bl.a.

 

"Ferna", Anders U. Berra W

Mats J, Janne S. Anders B, Peter F

Ytterligare text och bilder kommer i Hellasbladets septembernummer
 

 

Skrivet 17 Aug 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~Gamla Hellener framför ett stort GRATTIS till Hellas friidrottsklubbs Calle af Forselles som kom trea i höjdhopp i ungdomsolympiaden i Györ på 205 cm. Han hade dessutom ett hyfsat försök på 210 cm. Segerresultatet var 208. Calle har ett pers på 207 cm.
Läs mer om tävlingen på Sveriges olympiska kommitté, Györ
och på Svenska friidrottsförbundet, Nyheter .
Trea i Europa, det ni !

(Sällskapet Gamla Hellener har sponsrat närvaron av Hellas tränare vid tävlingarna med ett bidrag från Gamla Helleners fonder).

Skrivet 28 Jul 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~Årets GH-boule.
Försiggick 8 juni på Hellasgården. Årets (överlägsne) segrare blev Classe Ström med sex poäng. Tvåa blev Björn Holmgren med två points och på delad tredjeplats Rolf Vikström och Lars-Gunnar Öberg. Vi minns också Rolfs tacktal till arrangemanget som han bevisade väl uppfyllde kraven på ett riktigt 3G-arrangemang, Det för första G:et står för Gott umgänge och trevlig gemenskap, det andra för Gott och välsmakande och det tredje är också inte minst väsentligt, Gratis.
Vid den efterföljande måltiden serverades bl.a. en ärtsoppa av god kvalitet. Den var långt ifrån den tunna produkt som en gång, på Lv6, av en sällsynt snål husmor serverades till en församling på flera hundra vrålhungriga repgubbar. Efter några minuter reser sig en av gubbarna och ropar med hög röst. -Grabbar, ni behöver inte leta efter Ärtan, jag har hittat Den! Berättat med eftertryck av Rolf.

~~På bilden finns några av deltagarna Jan Dahlin, Clas Ström, vid protokollet Barbro Thörnelöf, Peter Fernström, Lars-Gunnar Öberg och Rolf Vikström.
Ett utförligare reportage kommer, kanske, i Hellasbladet nr 3.
 

Skrivet 09 Jun 2017 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa sida >>

Powered by CuteNews